perjantai 10. lokakuuta 2014

Afrikan taivaan alta, blogi 6

Tänään meillä oli virastopäivä. Suuntasimme aamulla kohti Swazimaan yliopistoa, pienen sateen vallitessa. Kurvasimme Maatalousministeriön kautta ja kyytiin nousi rouva Nenekari Zwane, Hhohhon alueen neuvoja (kuvassa vas.). Lisäksi paikalla pyörähti myös rouva Kookie Magagula, joka toi tilaamani hameen ja puseron. Vaatteet oli ommellut sama taitava ompelija joka valmisti myös kuvassa olevan asuni keskiviikkona.




Paikalla oli yliopiston edustajien lisäksi myös Maatalousministeriön kotitalousneuvojien edustajat kaikilta neljältä alueelta.Kerroimme yliopiston edustajille Terhin kanssa tekemämme huomiot kohteista ja koulutuksista, joissa  olimme vierailleet tämän viikon aikana. Lisäksi annoimme palautetta projektin toteutuksesta yleensä sekä kehittämisehdotuksia, jotta projekti pääsee asetettuihin tavoitteisiin.




Keskustelu paikalla olleiden kanssa oli avointa ja sitä käytiin rakentavassa hengessä. Erityisesti meitä ilahdutti viime viikolla vierailleen Suomen ulkoministeriön edustajan antama palaute marttajärjestön tekemästä työstä: olimme saaneet kiitokset ulkoministeriön edustajalta toiminnastamme Swazimaassa. Hyvä Martat!




Yllä olevassa kuvassa on Maatalousministeriön kotitalousneuvojat Tsabedze Nozizwe (vas.), Bongekile Jele, Bongekile Dlamini ja Nenekatzi Zwane. 


Kun kokouksemme oli ohitse ja iltapäivä-teet oli juotu, lähdimme kohti hotellia. Tosin muutaman kaupan kautta. Kotiväkikin odottanee jotain pieniä tuliaisia maailmalta....




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!