maanantai 13. lokakuuta 2014

Afrikan taivaan alta, blogi 8
Afrikan taivaan alta-blogit ovat loppusuoralla. Niin myös matkamme Swazimaassa. Kirjoitan tätä blogia lennolla Frankfurtista Helsinkiin ja kotimatkaa on jäljellä n. 9 tuntia. Kunhan saavutamme Helsinki-Vantaan lentokentän, julkaisen blogin ja iltapäivällä matka jatkuu junalla kotiin Punkaharjulle.

Mitähän haluaisin sanoa yhteenvetona? Ainakin sen, että pienikin panostus saa isoja asioita tapahtumaan, kun maaperä on oikea. Kehitysyhteistyöprojektimme Swazimaan yliopiston kanssa tekee hyvää työtä kylissä. Paikalliset naiset ja nuoret saavat asiastaan innostuneiden kouluttajien, kotitalousneuvojien, ohjausta ja tukea. Ravitsemukseen, kädentaitoihin ja naisten oikeuksiin liittyvät koulutukset ovat jo osin lisänneet ja tulevat vielä parantamaan naisten asemaa Swazimaassa.

Mielestäni oli upeaa, että eräässä Swazimaan lehdessä oli siteerattu valmistujaisjuhlissa yliopiston varakanslerin pitämää puhetta mainiten myös Marttaliiton ja yliopiston yhteisprojekti. Teemme Swazimaassa nyt sitä, mitä teimme järjestömme perustamisen alussa kotimaassamme: tuemme kotien ja perheiden hyvinvointia maaseudun kylissä kiertävien kotitalousneuvojien avulla.


Kaikkineen matka oli hyvin avartava ja antoi paljon eväitä reppuuni jakaa tietoisuutta Marttojen kansainvälisyysasioita eteenpäin myös osaltani. Ehkä kuitenkin se tärkein roolini oli matkan aikana olla puheenjohtajana paikalla ja oman tehtäväni suomalla arvovallalla viedä asioita Swazimaassa eteenpäin, Terhin tukena. Tällainen järjestömme tekemä kehitysyhteistyö on meidän perustehtäväämme niiden naisten hyväksi, joilla olosuhteet perheiden hyvinvointiin on heikommat kuin meillä. Tämä matka vahvisti käsitystäni asiasta. 

Yli 36 tunnin matkustaminen on nyt ihan loppusuoralla, sillä julkaisen tämän blogini Helsinki-Vantaan lentokentällä. Näistä olosuhteista lähdettiin....
... ja tähän tultiin. Koti-Suomessa jälleen! Blogien kirjoittaminen jatkuu, tosin paljon kotoisempien asioiden ympäriltä......


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!