keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Brysselin lokakuu kutsuu


Tänään tiistaina, 10.10., Aleksis Kiven päivänä, aamu lähti käyntiin jo kello neljän jälkeen.Aikaisen  aamuherätyksen aiheena oli lento Helsingistä Brysseliin ja osuustoiminnan keskiöön. Tiivis ryhmämme kokoontui Helsinki-Vantaan lentokentällä. Lentokentältä löytyi mukana lukunurkkaus, jossa Irina Krohn latasi hieman akkuja ennen lentoon lähtöä.



Sattuipa kentälle myös tuttuja takavuosilta: Punkaharjun entinen kunnanjohtaja Sami Sulkko (nykyinen Riihimäen kaupunginjohtaja). Täytyy myöntää, että Savonlinna olisi kyllä tarvinnut tämän vahvasti eteenpäin katsovan miehen työpanosta tänäkin päivänä. Onnea Riihimäki, kyllä Samin kanssa sopii luotsata kaupunkia eteenpäin. 



Riihimäen miehet: kaupunginjohtaja Sami Sulkko, oik. ja kaupunginhallituksen jäsen Lauri Jormanainen.




Finnairin siivin sateinen Helsinki vaihtui pilviseen Brysseliin.

Päivä jatkui Brysselissä kiertoajelulla, jossa oppaanamme toimi Kaarina Leskinen, Miss Suomi vuodelta 1962. Kaarina on asunut Brysselissä jo yöi 40 vuotta ja kertoi värikkäästi kaupungista ja sen historiasta.




Ensivaikutelmani kaupungista oli: pienen kaupungin oloinen miljoonan asukkaan kaupunki, jolle on ominaista kapeat kadut ja monet puistoalueet.


















Atomium, vuonna 1958 maailmannäyttelyä varten valmistunut nähtävyys. Se on raudan kiderakenteen 165-miljardikertainen suurennus. Yhden pallon halkaisia on 18 metriä ja palloja yhdistävien putkien halkaisia on 3 metriä. Jotta kokoluokka selviäisi....


Päivän pääkohteemme oli Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA. Vaikka kyseessä on maailman toiseksi suurin järjestö YK:n jälkeen, ei Brysselin toimistoa voi kehua pröystäilystä. Innostuneet työntekijät ottivat ryhmämme lämpimästi vastaan ja saimme kuulla monipuolisen katsauksen ICA: n toiminnasta.





Ovea meille avasi SOK:n edunvalvontajohtaja Juhani Ilmola.



Hellevi Miettinen ja Maarit Salo toimiston pikku-parvekkeella.




Huoneistosta löytyi useampi takka, joka kertoi että toimisto on aiemmin ollut asunto.



Kuvassa vasemmalla ICAn Director of communications Leire Luengo.



Kuvassa keskellä ryhmämme matkanjohtaja Jari Ahtiainen Jollas Instituutista.

Muuten, miten osuustoiminta näyttäytyy sinun arjessasi? Minkä osuuskuntien palveluja käytät?

Pitkän päivän illan kruunasi päivällinen hyvässä seurassa, aivan erinomaisen ruoan kera. 


Kuvassa kampasimpukoita ja pinaattia.

Vuorokausi oli jo ehtinyt Suomen aikaa vaihtua, kun viimeisetkin ryhmämme jäsenet siirtyivät huoneisiinsa ansaituille yöunille. Sillä huomenna ohjelma jatkuu kello 8.30, kun siirrymme ryhmänä metroasemalle ja sieltä kohti Copa Cogecaa, joka toimii maataloustuottajien edunvalvojana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!