torstai 12. lokakuuta 2017

Brysselin toinen päivä

Keskiviikon 11.102017 aamu Brysselissä valkeni hieman harmaassa säässä. Ryhmämme lähti liikkeelle aamusta, suuntana hotellin lähellä oleva Rogierin metroasema. 

Metro kulki jälleen edellisen päivän lakon jälkeen, joten olimme pikaisesti parilla vaihdolla Copa Cogecan toimistolla.Toimistolla tutustumista isännöi Director General Pekka Pesonen.


Pesonen on toiminut Brysselissä jo yli 20 vuotta maataloustuottajien osuuskunta-edunvalvontatyössä.


Pesonen kertoi niin vaikuttamistyöstä kuin käytännön tavoitteista. Kävimme myös keskustelua Suomessa puhuttavista aiheista.

Seuraava kohde olikin Euroopan Parlamentti.
Anna-Reeta ja meikämartta...sekä Anna-Reeta ja Maarit Salo.


Turvatarkastukset olivat tarkat ja henkilöllisyys piti todistaa.


Parlamentti-rakennus oli varsinainen rakennuskompleksi. Istuntosaleja, neuvottelu- ja työhuoneita, kauppoja, ravintoloita, erilaisia studioita, joista tehdään lähetyksiä ja paljon, paljon muuta.


Suomalaisten meppien postilaatikoita, joihin kuulemma kulkeutuu postia koko ajan vain vähemmän. Yhteydenotot tapahtuvat mm. sähköpostin kautta.


Haastattelupisteitä....Vierailuamme emännöi Sirpa Pietikäinen. Tutustumiskierroksemme lähti liikkeelle Sirpan työhuoneelta.

Sinikka ja meikämartta Sirpan työhuoneessa...
... ja näkymää työhuoneen ikkunasta.Pääsimme kurkistamaan pääistuntosaliin ....... sekä erään valiokunnan istuntosaliin.Kuuntelimme mielenkiinnolla esittelyä.


Näimme myös myös muitakin tuttuja suomalaisia.


Anneli Jäätteenmäki (vas.) ja Sirpa Pietikäinen.


Kahvilat ovat erittäin tärkeitä tapaamispaikkoja, joissa tavataan ja neuvotellaan. Kuvassa on Mikki-hiirikahvila, joka onsaanut nimensä värikkäistä tuoleistaan.Taidetta oli esillä melko paljon.


Marttojen lahja Suomelle Suomi100-juhlavuonna on syödään yhdessä. Sitä toteutimme koko porukka nauttimalla lounasta yhdessä ja samalla kuuntelimme Sirpan terveisiä parlamentistä.Markku kiitti koko ryhmämme puolesta Sirpaa upeasta vierailusta.
Jussi ja Sirpa

Maarit ja SirpaKuin kaksi marttaa...Lauri ja Sirpa
Päivän viimeinen tutustumiskohde oli ICA:n Euroopan aluejärjestö Cooperatives Europe. Sen lisäksi kävimme kuluttajaosuustoiminnan edunvalvontajärjestön Euro Coopissa. Cooperatives Europe  pyrkii olemaan sateenvarjo osuuskuntien edunvalvonnassa. Euro Coop on vanhin kuluttajaosuustoiminnan edunvalvontayhdistys Brysselissä. 

Kuulimme sekä Cooperatives Europen ja Euro Coopin tietoa mm. jäsenistä, jäsenmääristä jne. Ne ovat molemmat edunvalvontaorganisaatioita.Kuulimme katsauksen kuluttajaosuustoiminnan nykytilasta, haasteista ja mahdollisuuksista. 


Minulla oli ilo kiittää emäntäämme Rositaa ja isäntäämme Todoria mainion matkanjohtajamme Jarin varaamilla tuliaisilla.

Ryhmäämme kuuluu taiteilija Hellevi. 


Hellevi teki upeat kortit isännälle ja emännälle. Korteissa oli suomalainen lokakuu ja Brysselin lokakuu....

Illan ruokailun päätteeksi söimme päivällisen Restaurant de l'Ogenblik:ssä. Ruokailun jälkeen vielä tutustuimme paikalliseen pubiin Mort Subite.
Hellevi jatkoi taiteilua.


Meikämarttakin sai oman kortin... jostain syystä minua alettiin kutsua paparazziksi.... Jotenkin Hellevin kortissa oli hattupäinen hahmo kuvaamassa 15 hengen ryhmää.... Sattumaako?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!