tiistai 1. tammikuuta 2019

Marttamatka Strasbourgiin, päivä 3Kolmas päivä Strasbourgissa oli lähdön aikaa. Varmasti lähes jokaisella oli selkeä suunnitelma miten viimeisen päivän viettää. Jotkut ehtivät jokiristeilyllekin.Itselläni oli tavoite kiertää vielä kaikki käymättömät joulutorit sekä muutama käsityöliike.Ja tulihan sitä tehtyä löytöjäkin: lankaa, nappeja, ne paljon puhutut kuviokaulimet sekä jotain muutakin pikkutuliaista.


Iso laukku, joka oli lähes puolityhjä mennessä, sai mukavasti täytettä ostoksista, joten lisälaajennuskin oli pakko ottaa käyttöön. Porukalla sitten mittailtiin, vieläkö menee lentoyhtiön rajoissa laukun paino (meikämartta oli jo kokeneena eli aina paljon kotiin raahavana matkustajana varustautunut matkalaukku-vaakalla. Ja mahtuihan ne, ihan kepeästi. Jollakin oli laukun paino lisääntynyt vain vaivaiset 5 kiloa. Kyllä martat osaavat olla myös maltillisia matkustajia.

Kotimatka alkoi jo iltapäivällä bussilla Strasbourgista Frankfurtin kentälle. Matka meni mukavasti ja kentällä oltiin hyvissä ajoin.

Lentomatka meni monella käsitöitä tehden. Usealla oli käsissä jo Strasbourgin langat, joten martat eivät aikaile.Mutta luulisin, että kyllä Tanja on ylitse muiden. Ainakin sukan neulomisessa on vallan mahdoton vauhti. Voisin suositella jo ilmajäähdytteisiä sukkapuikkoja, jotta langat eivät ylikuumene.Mukava marttamatka sai dramaattisen päätöksen, kun lentokoneen laskeuduttua Helsinki-Vantaan lentokentälle itsekunkin puhelimet alkoivat piippailla läheisten viesteistä. Strasbourgin joulutorilla oli ammuskeltu, ihmisä saanut surmansa sekä useita loukkaantunut. Häiriintyneen henkilön isku Strasbourgin joulutoreille oli jättänyt matkallemme ikävän lopun. Mutta yhdessä päätimme, että emme pelkää ja anna periksi yhteiskuntaa terrorisoiville yksillöille tai järjestöille. Martat matkailee myös tulevaisuudessakin!

Kiitos kaikille matkalla olleille!

Toivotan oikein ihanaa, marttamaista uutta vuotta 2019 tällä Strasbourgin joulutunnelmaisella videolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!