sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Pelkkää juhlaa!

Nyt täytyy sanoa, että elämä on ollut viime päivinä pelkkää juhlaa.

Perjantaina, illan suussa, karautimme Saimin autolla kohti Keski-Suomea, Jyväskylää. Kaksi viime aikoina kovin kiireistä naista ja hetki aikaa irrottautua arjen vauhtikierteestä, mikä juhlan paikka!

Laskeuduimme ihanaan aikuisen naisen flow-tilaan keskustelemalla automatkan aikana arjen kiireistä, elämän iloista ja huolista. Ja nauttimalla ihanan tee-hetken Juvan TeaHouse of Wehmais:ssa. Mikä tauko, mielettömän upeassa ympäristössä!



Ja tottahan sitä teetä lähti kotiinkin. Mustaa-, valkeaa-, vihreää-, mate-teetä.....
Teen kiehtova maailma - teetä moneen makuun. Myös marttojen kotitalouden asiantuntijoiden pitämänä kurssina ryhmille. Kysy marttapiireistä!

Jyväskylään saavuttua saattoi nauttia viehättävästä hotellihuoneesta ja hengähtää hetkisen.

Ja sitten se tunnelma kun voi istua valmiiseen pöytää ravintolassa ja keskittyä vain valitsemaan mieleinen annos ja nauttia siitä hyvässä seurassa... Elämä oli yhtä juhlaa!




Lauantai-aamulla matkani jatkui Annikki-martan (Keljunkankaan Martoista) kyydillä kohti Keuruuta. Mukana kyydissä oli myös Marja Keski-Jyväskylän Martoista ja Sirkka Kypärämäen Martoista. 


Sirkka, vas., Marja ja Annikki.


Keuruun Martat juhlistivat 80-vuotista toimintaansa ja millä tavalla!

Poutasää juhli kanssamme viehättävässä Vanhan Pappilan pihapiirissä. Aitassa oli räsymattonäyttelyn avajaiset ja pappilassa pidot!



Yhdistyksen puheenjohtaja Pirkko Laine lausui juhlan avauksessa Hannele Huovin kirjoittaman Marttavoimaa-runon.



Juhlapuhuja, kirjailija, martta Hannele Huovi kertoi äitinsä olleen kova käsityöihminen ja lainasi vuoden 1990 Nobelin kirjallisuuspalkinnon saajan Octavio Pazin sanoja: Käsityön tekijä ei halua voittaa aikaa, vaan yhtyä sen kulkuun. Huovi vielä lisäsi, että käsityön tekijä on ajassa kiinni. Osuvasti sanottu!



Juhlassa soitti Duo Festivo ja hyvin soittikin!





Pääsin kuvaan Annikki Mikkolan (takana vas.), Keuruun Marttojen kunniapuheenjohtaja Kerttu Vuoren, Keski-Suomen Marttojen toiminnanjohtajan Kati-Erika Timperin ja kirjailija Hannele Huovin kanssa.


Ihanat Keuruun martat juhlivat kauniissa, lämpöisessä tunnelmassa, muistaen aktiivisia marttojaan hopeisella ansiomitalilla (Leena Wirkkala, 3. vasemmalta) sekä useilla pronssisilla ansiomitalleilla ja Martta-standardeilla.



Mukavan päivän kruunasi konsertti Keuruun kirkossa. Ja ketä martat oli kutsunut konsertoimaan paikalle? 




Waltteri Torikka Trion! Täytyy myöntää, että kyllä olisi sinunkin ollut mukava olla paikalla. Lähes täysi kirkko kuunteli Torikan upeaa ääntä ja upeita muusikoita, kitaristi Juha Savelaa ja sellotaiteilija Eero Ignatiusta. Ja monia, monia Tapio Rautavaaran musiikkia ja viihdesävelmiä.








Voinette kuvitella miltä kuulostaa Pohjolan yöt, Hopeinen kuu, O sole mio Keuruun kirkon holveissa kaikuen ❤️.

Ja illan päätteeksi Waltteri Torikka vielä paljasti Suomen voittaneen Venäjän jääkiekon MM-ottelussa. Sai aplodit!

Ennen kotiinlähtöä piti vielä käydä kiittämässä konsertista.....



Ja eipä muuta kuin Annikin auton keula kohti Jyväskylää, josta bussilla iltayöstä kohti Turkua. Kiitos Annikille Keuruun matkasta!


Sunnuntai aamu valkeni Turussa auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta. Aamusta askeleeni veivät kohti Pyhän Katariinan kirkkoa. 






Katariinan Marttojen 100-vuotisjuhla alkoi jumalanpalveluksella ja sen jälkeen siirryimme juhlimaan Nummen seurakuntakotiin. 



Seurakuntakoti oli entinen maalaistalo, joka on nykyisin seurakunnan omistuksessa ja Katariinan Marttojen marttailtojen pitopaikka. Todella viehättävä paikka. 



Pihaan vievä takorautaportti oli marttojen tekemien neulegraffittien kukittama...



Juhlavieraat toivotti tervetulleiksi Katariinan Marttojen puheenjohtaja Mervi Koho. 

Juhlapuheen piti Lounais-Suomen Marttojen puheenjohtaja Tiina Sjölund. Tiina kertoi mm. marttojen olevan arjen asiantuntijoita mutta juhlinnan mestareita. Helppo yhtyä Tiinan ajatukseen!



Tiina Sjölund Laitilan kansallispuvussa.




Sali oli täynnä juhlaväkeä ja tunnelma oli ihanan leppoisa. 


Vieraita viihdyttivät Siiri-Maria Kuusilehto, sello ja Tiina Rinne, piano. Lisäksi Turun Tuomiokirkon kamarikuoro Nova ry lauloi Jukka Pietilän johdolla sekä Oili Kouvo, joka lausui runoja. Ja kun pitojen ruokapuoli oli oikein onnistunut, niin mikä oli marttojen juhliessa.





Oili Kouvo.



Katariinan Marttojen puheenjohtaja Mervi Koho, vas., Lounais-Suomen Marttojen puheenjohtaja Tiina Sjölund ja Katariinan Marttojen rahastonhoitaja Ann-Mari Kurtti juhlatunnelmissa.

Nyt matka kohti kotia ja Punkaharjua on jo yli puolen välin, joten viikonlopun juhlahumu alkaa olla taakse jäänyttä. Mukavia kohtaamisia ja ihania muistoa tuli kotiinviemisiksi iso kassillinen.

Kiitos martat!
















1 kommentti:

  1. Hei!
    Annikki on Keljonkankaan Marttoja, ei Keljunkankaan.
    yst. terveisin Maire

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!