keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Vuoksenniskan Martat matkailee

Vuoksenniskan Martat kesäretkellä 31.5.-1.6.2016

Tämän vuoden kesäretki suuntautui Porin seudulle. Omalta osaltani kesäretki lähti käyntiin mutkan kautta. Matkustin jo edellisenä iltana Helsinkiin, Suomen 100-v. juhlavuoden valtuuskunnan kokoukseen.



Marttojen matkaan hyppäsin Hämeenlinnasta. Muut olivat jo nauttineet aamupalan porukalla Luumäellä, Satun Makiat-leipomokahvilassa. Ja ruokateemalla mentiin myös Hämeenlinnassa  eteenpäin. Menimme Maustetukkuun ja lähtihän sitä mausteita marttojen matkaan.

Ja ruokateema jatkui edelleen...

Lounaspaikkanamme oli Urpolan kartano Humppilassa. Ruokaa saimme nauttia kartanomiljöössä . Ruokasali oli viehättävä ja löytyi kunnon sohva marttojen lepuuttaa matkanteosta rasittuneita jalkojaan...




Ja eihän sitä käsityöteemaakaan tohdi unohtaa. Tilkkutex:stä löytyi myös kotiinviemisiä. En muista olisinko koskaan ollut niin kauniisti asetellussa kangaskaupassa käynytkään! Kankaat olivat ihanasti värisävyittäin esillä.



Ja kun kohti länsi-rannikkoa mentiin, niin eihän sitä pitsinnypläystä tohtinut unohtaa. Pitsi-Pirtti Huittisissa oli hieno kohde! Esillä oli mm. talon emännän Eeva-Liisa Kortelahden nypläämä iso liina, jonka tekemiseen oli mennyt yli 1600 tuntia!



Seuraava kohde oli sitten puutarha-aiheesta. Tutustuimme TaimiMoision näytepuutarhaan ja nautimme kahvit puutarhan siimeksessä. Ja taisi sitä jokunen kasvikin mukaan lähteä.






Monivaiheinen päivä päättyi majoittumiseen Juhlatalo Rantakartanoon. Kokemäenjoen rannassa saimme nauttia vielä pientä iltapalaa ihanan lämpimässä kesäillassa, hyvässä seurassa.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!