lauantai 18. kesäkuuta 2016

Toinen päivä toi tullessaan paljon yhteistyötä


Reykjavikin aamu valkeni aurinkoisena, sateisesta sääennusteesta huolimatta.

NKF:n kesäkonferenssin avasi puheenjohtaja Elisabeth Rusdal, tällä kertaa viimeistä kertaa puheenjohtajana. 


Puheenjohtajuus kiertää maasta toiseen neljän vuoden välein ja seuraava puheenjohtaja tulee Islannista. Hän on  Kvenfelagasamband Islands -järjestön puheenjohtaja, Gudrun Pordardottir.


Kuulimme päivän aikana niin selviytymistarinoita tulivuoren purkauksesta, luonnon ja ihmisen rinnakkaiselosta Vestamannaeyjarnalla sekä islantilaisista vaikuttajanaisista. Kyllä naiset ovat joutuneet kokemaan kovia  vuosisatojen aikana! Työ on ollut kovaa armottoman luonnon viedessä puolison rinnalta kulkemasta meren aaltoihin tai tulivuoren purkauksen viedessä perheeltä kodin.

Kaikkialla pohjoismaissa naiset ovat toimineet vaikeina aikoina yhteisen hyvän eteen ja pitäneet kylistä ja toisistaan huolta. Turvaverkostot ovat rakentuneet ja rakentuvat edelleen monesti vapaaehtoisten haluun auttaa toisiaan. Naiset jakavat yhteisiä ilon ja huolien aiheita ja näiden kysymysten käsittely yhdessä lisää meidän kaikkien pohjoisten naapureiden käsitystä kunkin maan tilanteesta. 

Koska jokaisen voima toimia yhdessä lähtee omien voimavarojen määrästä, päivän lopuksi meitä kannusti positiivisen ajatteluun ja omien voimavarojen etsintään  Kristin Linda Jonsdottir. Kristin totesi, että rakkaus on mikro-hetki, joka nostaa ajatukset uusiin korkeuksiin ja suuntiin. Parasta siis olla rakastunut koko ajan! 


Päivän lopuksi koimme islantilaisen luonnon mereltä käsin. Elämyksellisesti aivan ainutlaatuinen saaren kiertoajelu laivalla tutustutti meidät mm. islantilaisten ajatuksiin luonnonsuojelusta.




 Upea islantilainen luonto karuudessaan vei sydämen. 



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!