tiistai 11. joulukuuta 2018

Marttamatka Strasbourgiiin, päivä 2

Marttamatka Strasbourgiin, päivä 2

Tämä päivä oli erityisen hieno!

Päivä alkoi tutustumisella Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Emäntämme oli Satu Heikkilä, tuomioistuimen lakimies. Saimme kuulla hienon esittelyn tuomioistuimen toiminnasta.  Tuomioistuimen tehtävänä on valvoa Euroopan ihmisoikeussopimuksien noudattamista. 

Erityiseksi vierailumme teki se, että martat olivat jälleen ajassa: 10.12.2018 tuli kuluneeksi 70 vuotta
YK:n ihmisoikeuksien julistuksen hyväksymisestä. Juhlapäivänä siis saimme vierailla!Seuraavaan kohteeseen, Euroopan parlamenttiin, siirryimme kävellen, mukavan sään helliessä meitä. Turvatarkastusten kautta, hienon sisäpihan läpi ja sitten olikin jo lounaan vuoro parlamentin vierasryhmäruokalassa. Ja sen jälkeen pääsimme käymään täysistuntosalissa, joka valmistautui myöhemmin illan suussa alkavaan täysistuntoon.Sen jälkeen vuorossa oli Leena-Maria Linnus, suomalainen korkea virkamies, Euroopan parlamentin infrastruktuurista ja logistiikasta vastaava pääjohtaja sekä oma marttamme, meppi Sirpa Pietikäinen. Tämän porukan tietoisuus niin ihmisoikeustuomioistuimesta kuin Euroopan parlamentistä kyllä kasvoi uudelle tasolle. Kiitos Leena-Maria ja Sirpa, että olitte meille kertomassa Euroopan parlamentistä.


Kun bussi toi meidät taas ”sillan kupeeseen” eli lähestyimme hotelliamme, koimme taas uudestaan kassien tarkastuksen, aivan kuten eilenkin. Hyvä, että turvallisuutta valvotaan, mutta onhan se surullista, että näille varotoimille on tarpeensa.

Kaupat, joulutorit, ruokailut tähdittivät sitten loppuiltaamme. On nuo strasbourgilaiset kovia joulukoristelemaan talojensa julkisivuja jne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!