maanantai 10. joulukuuta 2018

Marttamatka Strasbourgiin


Marttamatka Strasbourgiin 9.-11.12.2018, päivä 1

Kyllä martta toisen martan löytää! Näin pääsin mielessäni toteamaan, kun 50 marttaa, osa aivan tuntemattomia toisilleen, osa vanhoja tuttuja, kohtasi Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Joku neuloin, jollakin oli marttapaitaa päällä, joku näytti tutulta... Porukka alkoi ryhmääntyä hyvin jo lähtöportti 17 lähistöllä ja matka lähti hienosti käyntiin.


Marttamatka Sirpa Pietikäisen vieraaksi Euroopan Parlamenttiin Strasbourgiin: 50 marttaa, lento Helsingistä  Frankfurtiin ja bussimatka sitten Saksan puolelta Ranskaan. Ja tulomatkan viimeisenä etappina pieni kävely hotellille. Eikä mikä tahansa kävely.

Strasbourgissa on menossa joulutori-tapahtuma ja sen vuoksi turvatarkastukset ovat mittavia. Kun lähestyimme hotellia, kaupungin pääsaarelle johtavilla silloilla oli turvatarkastukset.


Siinä sitten 50 suomalaista käytännönläheistä marttaa jonottaa kiltisti ja kun vuoro tulee, niin kaikki laukut auki, myös ne isot matkalaukut. Oli siinä paikallisella turvallisuusmiehellä tutkittavaa. Ja voisin melkein luvata, että marttojen matkalaukuista ei löytynyt pitsejä ja silkkejä; ainakaan ranskalaisten kanssasisarien mittakaavassa. Uskon, että martat olivat pakanneet mukaan käytännöllisiä ja mukavia vaatteita.

Hotellin sijainti oli loistava. Aivan keskustassa ja hyvin löydettävissä. Joulutoreja on useita, kävelymatkan päässä hotellilta. Askelmittariin tulee tällä reissulla kyllä lukuja!

Eilen illallistimme emäntämme, marttojen puheenjohtaja Sirpa Pietikäisen johdolla. Illan aluksi esittäydyimme ja kerroimme hieman itsestämme. Kyllä meitä on ihana marttaporukka liikenteessä: aivan eri puolilta Suomea, nuorempia, iäkkäämpiä, naisia, miehiä. Joillakin kymmenien vuosien marttatausta, osa uusia jäseniä. Upeaa, että saan olla tässä porukassa mukana.Tässä vielä muutamia tunnelmakuvia Strasbourgin jouluisista taloista ja kaduista. Ei ihme, että paikkaa kutsutaan joulun pääkaupungiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!