tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kukkien mullanvaihtoa ja muuta puuhaa





Tänään oli se päivä. Päätin jo aamulla vaihtaa kukkamullat kaikkiin kukkasiini. Niin, ajatus oli vaihtaa vaan mullat ja sen jälkeen tehdä hieman muita juttuja.... Kuinkas kävikään? Mullat vaihtuivat näppärästi ja kerrankin olin valinnut hyvän paikan multahommilleni: tuvan pöydän. Levitin pöydälle ensin vanhoja sanomalehtiä, jotta multien hallinta olisi hieman helpompaa. Toki paras keino olisi ollut, että olisin ensin levittänyt halkaistun jätesäkin pöydälle ja sen päälle niitä lehtiä, mutta en malttanut aitasta jätesäkkiä haeskella. 

Pöydälle mahtuivat hienosti multa sekä ruukut. Tilaa oli hyvin työskennellä ja leikata liian villiintyneitä juuria hieman lyhemmiksi ja karsia heikkokuntoisimpia osia kasveista pois. Ja kun pöydän kupeelle varasi vielä kassin vanhoja multia varten, niin jopas homma rullasi. Yleensähän ryömin lattialla mitä kummallisimmissa asennoissa ja kohta ovat niin polvet kuin selkäkin tulessa.
Suosittelen mullanvaihtohommissa siis myös ergonomian huomioimista.





Juu, kaikkihan meni siis hienosti kunnes aloin palautella kukkasia takaisin ikkunalle... Karmea totuus iski päin näköä: ikkunasta näki vain vaivoin läpi! Siis ikkunan pesuun. Ei niitä kukkia ihan joka ikkunalle laitettu, mutta täytyihän ne ikkunat sitten kaikki pestä. Täytyy myöntää, että aivan ehdoton apuri minulla oli, josta en luovu sitten millään: ikkunanpesin. Joku voi pitää turhakkeena, mutta minä en pidä. Ikkunoiden pesu käy tosi kätevästi ilman repullista pyyheliinoja, kastuneita seinähirsiä ja menneitä hermoja. Minun pikku keltainen apurini toimii moitteettomasti ja kirkasta ikkunalasia syntyy nopeasti.





Siinä sitten vierähtikin päivä rattoisasti ikkunoita pesupuuhissa. Mielessä pyöri myös ikkunaverhojen vaihtaminen ja mietin jo kuumeisesti, milloin ehtisin niitä ompelemaan.. Ne alkuperäisen suunnitelman mukaiset tämän päivän jutut siirtyvät siis tuonnemmaksi, kunhan kipinä sitten taas iskee päälle... Mutta onneksi on nyt kevätaurinko voi paistaa ikkunoista sisään ja kukat saavat aurinkoenergiaa kasvuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!