tiistai 7. lokakuuta 2014

Afrikan taivaan alta, blogi 3



Tänään matkasimme kohti etelää ja Lubombon aluetta. Kohteemme oli KaLanga. Vajaan 2 tunnin matka meni mukavasti yliopiston pikkubussilla ja perillä meitä odotti 10 hengen ryhmä kahden kouluttajan kera. Ryhmän jäseniä yhdisti joko perheenjäsenellä tai itsellään oleva hiv tai AIDS ja ryhmä olikin potilaiden tukiryhmä. 




Ryhmä valmisti kasvis-atchaaria, joka sisälsi kaalia, sipulia, porkkanaa, vihreitä papuja, tuoretta chiliä, paprikaa, masala-mausteseosta sekä viinietikkaa. Ja sitä tuoretta chiliä oli PALJON! 




Voinette arvata, että lopputulos jäi minulta maistamatta. Onneksi Terhi on tulisemman ruoan ystävä, joten maku tuli testattua Terhin toimesta. Sai posket punottamaan....




Haastattelimme yhtä ryhmän jäsenistä sekä toista kouluttajista. Rouvat olivat koulutuspäivään tyytyväisiä ja kurssipäivät jatkuvat taas seuraavassa kuussa. Koulutustilat olivat muuten todella hienot. Tila on koulutusryhmien käytössä ja konekanta oli hyvä: teollisuusyleiskone, iso uuni, kaasuhellat, teräksiset työskentelypöydät jne. Täytyy taas ihmetellä kuinka pieni maailma on: haastattelemamme kouluttaja oli Ruotsissa kuukauden opintomatkalla opiskelemassa ruokaturvallisuutta. Samalla reissulla hän oli käynyt päivä Helsingissä-risteilyllä. Olihan se aika hauska tilanne.




Päivä oli tähän mennessä lämpimin, aurinkoa pilvettömältä taivaalta ja lämpötilaan +31. Kyllä tarkenimme. Illansuussa saavuimme takaisin hotellille ja päätimme lähteä tutustumaan pääkaupungin vilinään. Olihan siellä porukkaa, mutta ei ihan mahdottomaksi ruuhkaksi asti. 




Kävimme ruokailemassa kalaravintolassa, jossa maistelimme mm. mustekalaa, rapuja, grillattua kalaa, simpukoita (paitsi minä). Maukasta oli!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!